Sri Lankas regering plyndrer fra hjælpeorganisation

Sri Lankas regering har konfiskeret omkring 71 millioner rupees fra den lokale humanitære hjælpeorganisation, Tamilsk Rehabilitation Organisation (TRO). TRO har både korte og langsigtede udviklingsprojekter, der gavner lokalbefolkningen. TRO skaffer sine midler gennem fundraising blandt tamilere i eksil. En af bidragyderne, Kandiah, beskriver Sri Lankas konfiskering som plyndring. Sri Lanka har aldrig bidraget til TRO’s projekter. Derfor virker det absurd at de (singalesiske politikere)tilegner sig vores penge.

TRO var tidligere en lovligt indregistreret hjælpeorganisation i Sri Lanka, der hjalp nødlidte, katastroferamte og fattige. Tro har altid haft samarbejde med lokale og internationale hjælpeorganisationer. TRO nød stor respekt for sit arbejde under tsunami-katastrofen både lokalt og internationalt.


Her ses TRO’s direktør, K.P.Regi sammen med Bill Clinton og Koffi Annan.

Alarmerende tavshed blandt internationale organisationer

FN-organisationer som UNHCR, UNICEF, WHO og internationale organisationer som Dansk Flygtningehjælp, ZOA o.a. er ualmindeligt tavse i forhold til den singalesiske regerings krænkelser på individ- og samfundsniveau. Deres undskyldning for ikke at kritisere Sri Lankas regering er, at de vil blive smidt ud af landet og ikke vil få udstedt visum til deres internationale medarbejdere.

Sri Lankas regering har smidt samtlige hjælpeorganisationer ud af katastrofe-områder (den nordlige og østlige del af Sri Lanka), hvor der foregår intensive kamphandlinger mellem Sri Lankas invasionsstyrker og tamilernes modstandsbevægelse. Sri Lankas luftvåben har bombet flere byer, hvor civile er blevet dræbt eller fordrevet.

Din handling redder liv – underskriv

Sri Lankas præsident, Rajapakse, har adskillige gange tydeligt tilkendegivet, at han under ingen omstændigheder vil acceptere en undersøgelse af menneskerettighedskrænkelserne, men han mener sig stadig berettiget til at være tilsluttet GSP+ ordningen (særligt fordelagtige toldpræferencer). Selvom EU udtrykker bekymring over daglige kidnapninger, likvideringer og bombardementer af civile mål, foretaget af den srilankanske regering i tamilernes land, og har tydelige beviser for brud på menneskerettigheder, ønsker EU at undersøge anklagerne fra organisationer som Amnesty International, Human Wrights Watch, Journalister uden Grænser og lokale organisationer.

Der er sket brud på tre internationale menneskerettigheds­konventioner, hvis tiltrædelse og effektive implementering er en del af forudsætningerne for at opnå særligt fordelagtige toldpræferencer under GSP+ ordningen. Det drejer sig om følgende konventioner: Den internationale Konvention om civile og politiske rettigheder, Konventionen mod tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf samt Konventionen om barnets rettigheder.

Er denne undersøgelse kun et påskud for at trække tiden ud? Det vides ikke. Men én ting kan siges med sikkerhed. Der kommer intet nyt.

Derfor vil DSTF anbefale alle interesserede at underskrive (ved at klikke på denne link http://www.congressweb.com/cweb4/index.cfm?orgcode=pearl&hotissue=26) en appel om, ikke at bevilge den særligt fordelagtige toldpræference under GSP+ ordningen. Hver krone, som Sri Lanka modtager, går til krig mod tamilerne.

Her ser du årsagen til hvorfor GSP+ ordningen bør nægtes til Sri Lanka.

Sri Lankas præsident og forsvarsminister, Mahinda Rajapakse, afsætter op til 200 milliarder rupees (ca. 10 mia. kr.) til krigen mod tamiler (forsvarsudgifter) i 2009. En stigning på 6,5% i forhold til budget 2007. Sri Lanka er enorm afhængig af eksport aftale og lån fra EU, herunder Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.