Lad ikke de civile dø, DANMARK!

Intern fordrevne tamiler, lever på åbenmarker, vejkanter, under træer.

Intern fordrevne tamiler, lever på åbenmarker, vejkanter, under træer.

Som bekendt lever ca. 250.000 civile under kummerlige forhold alene i Vanni. De lever under træer, mangler mad, medicin og ikke mindst sanitets-faciliteter. Samtidig bombarderer det singalesiske militær lejrene med både fly og artilleri. Det er folk, som allerede har været fordrevet adskillige gange pga. de singalesiske militære offensiver, hvor de ikke har kunnet komme tilbage til deres egen jord, da denne er besat af militæret. Militærets bombardementer har allerede kostet adskillige børn og voksne livet.

Singalesisk strategi mod civile tamilere:

Singaleserne startede med at myrde medarbejdere fra internationale hjælpeorganisationer, herunder hjælpere, ansat af Dansk Flygtningehjælp. Drabene vakte ikke stor opmærksomhed i internationale medier, da det ikke gik ud over de internationale ansatte, men de lokale ansatte – tamilere. Det var den singalesiske regerings første tydelige budskab til de internationale hjælpeorganisationer (INGO’er). Samtidig blev lokale organisationer, som hjalp de nødlidte tamilere, forbudt, f.eks. ‘Tamil Rehabilitation Organisation’ (TRO) i Sri Lanka.

Siden 2006 har den singalesiske regering åbent anklaget mange INGO’er for at være spioner for den tamilske frihedsbevægelse, LTTE, hvilket er blevet afvist som rent nonsens. Efter disse åbne anklager har de nu beordret alle INGO’er til at forlade Vanni området, hvor der er ca. 250.000 internt fordrevne, der lever under kummerlige vilkår. Mens mange INGO’er har forladt Vanni, har FN i dag meddelt, at deres organisationer ikke kan forlade Vanni pga de civiles protest mod det.

FN og andre internationale organisationer smidt ud af området

FN og andre internationale organisationer smidt ud af området

Det er uvist, hvor lang tid FN’s organisationer kan holde ud under det singalesiske pres. Senest har præsidentens broder og forsvarsministeren offentligt bebudet, at regeringen ikke kan garantere for de ansattes sikkerhed. Det betyder, at de igen kan myrde hjælpeorganisationers ansatte uden protest fra det internationale samfund.

Forsyningskonvoy forhindret adgang

Forsyningskonvoy forhindret adgang

Tamilerne i udlandet har kontaktet diverse hjælpeorganisationer i de respektive eksil- lande om, hvorvidt de kan levere den nødvendige hjælp (mad, medicin, telte osv.) til tamilerne, hvis de samler ind til deres landsmænd. Bl.a. har Dansk RødeKors, Dansk Flygtningehjælp og Folkekirkens Nødhjælp (alle har projekter i Sri Lanka) blankt afvist herboende tamileres anmodning. Samtidig har bl.a. Danmark forhindret TRO Denmark i at virke her i landet. Man har valgt at sætte dem i forbindelse med støtte til terror. Der kører en verserende sag i højesteret. TRO er den eneste hjælpeorganisation, der er lokalt forankret og i stand til at hjælpe tamilerne på Sri Lanka. Danmarks beslutning om at forbyde TRO’s aktiviteter her i landet kom efter, at USA havde gjort det samme.

Ovennævnte forhold skaber bekymring og spørgsmål blandt tamilerne om, hvorvidt der er en overordnet beslutning i vesten, herunder EU og Danmark, om at støtte singalesernes forsøg på at udslette tamilerne på Sri Lanka.

Arrestrationer og kidnapninger mod tamiler i Colombo taget til. Der sidder flere tusinder tamiler i fængsler i Colombo. Atter mange kidnappes af politietsefterretningstjeneste.

Arrestrationer og kidnapninger mod tamiler i Colombo taget til. Der sidder flere tusinder tamiler i fængsler i Colombo. Atter mange kidnappes af politietsefterretningstjeneste.

Sri Lankas præsident lover mere død og ødelæggelser mod tamiler.

Sri Lankas præsident lover mere død og ødelæggelser mod tamiler.

Singalesernes mål er at udslette tamilerne. De overlevende skal bo i lejre som flygtninge/ slaver. Denne proces støttes direkte og indirekte af det internationale samfund. Det bekymrer tamilerne voldsomt.

Sri Lankas præsident lover mere død og ødelæggelser mod tamiler.

Hvornår vil vores regering og folketinget i Danmark tage sine egne borgernes (med tamilsk baggrund) bekymring alvorligt?.

Sri Lankas præsident lover mere død og ødelæggelser mod tamiler.

Tamilernes nuværende humanitære katastrofe er værre end, hvad de oplevede under tsunamien. Der er alene i Vanni 250,000 internt fordrevne. Til sammenligning var der kun 300,000 berørte af tsunamien over hele øen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.