Anerkendelse som eneste vej til fred

Så længe omverdenen opfordrer til en politisk løsning inden for et samlet Sri Lanka, er der ingen grund til at finde en politisk løsning, netop fordi Sri Lanka er samlet.

Det kan ikke lade sig gøre at finde en løsning på parlamentarisk grundlag alene af den grund, at tamilerne (i de nordlige og østlige dele af landet) maksimalt kan få 23 pladser ud af 220 pladser. INGEN singalesiske partier med respekt for sig selv ville give den mindste indrømmelse til tamilerne. Flertallet i den singalesiske befolkning ønsker ikke at give tamilerne nogen rettigheder.

Singalesiske politikere har aldrig været i stand til at overholde indgåede aftaler, da de er UTROVÆRDIGE. Seneste eksempel er den singalesiske regerings ophævelse af en våbenhvile-aftale, som blev indgået med international (herunder dansk) støtte.

Så længe vesten (Danmark, EU, USA, Canada, Australien osv) blot kritiserer singaleserne for menneskerettigheds-krænkelser, sker der ingen forandringer i tamilernes tilværelse – tamilerne fordrives fra deres jord, og singaleserne koloniserer tamilsk jord. Singaleserne er glade for, at der kun skældes ud over menneskerettigheds-krænkelser, frem for at tale om det egentlige problem, nemlig tamilernes ret til selvbestemmelse.

Anerkendelse af denne ret ville uden tvivl motivere de singalesiske politikere og befolkningen til at tænke i alternative- og forhandlingsløsninger, frem for den nuværende militære strategi om at udslette tamilerne. De ønsker ikke, at der bliver to stater på øen. I løbet af de sidste 6 måneder er over 200.000 tamilere drevet på flugt. Der er ikke plads til de mange nye flygtninge i de hurtigt opståede flygtningelejre. Mange bor i det fri eller er rykket ind  på fx skoler, der så ikke længere kan bruges til undervisning.

Internt fordrevne udsættes for daglige luft- og artilleri angreb. Ved det seneste angreb mistede 5 civile livet, herunder to små børn.

En anonym tidligere singalesisk efteretningsofficer oplyser, at en bombe mod gade-handlende i Colombo blev sprængt af regeringsvenlige elementer, idet regeringen ønsker at fjerne gade-handlende. Under SAARC konferencen blev en masse huse revet ned af singalesiske myndigheder trods massiv kritik og forbud fra højesteret.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.