Det internationale samfund og narresutten

Det internationale samfund og narresutten.
 d. 16.10.2006

Hvorfor er det vigtigt for tamilerne at finde en løsning?

    * Det er tamilernes land – Tamileelam – der er besat.
    * Krigen foregår i det tamilske område.
    * Det er tamilerne, der bliver undertrykt og er i gang med at blive udslettet.
    * Det er tamilerne, der ikke har demokratiske rettigheder.

Hvorfor behøver Sri Lankas magthavere (politikere, embedsmænd og militær) ikke at finde en løsning?

    * Sri Lankas/ singalesernes nuværende problem er, at tamilerne kræver en selvstændig stat Den væbnede kamp er i sig selv  kun et middel til at nå målet.
    * Sri Lankas magthavere/ singaleserne ønsker ikke, at der bliver to stater på øen. Ifølge deres religiøse ledere/ magthaverne/ singaleserne tilhører øen kun singaleserne. Buddhismen er statsreligion. Så singalesernes problem er, at tamilerne kræver selvstændighed – ikke det,at de fører en væbnet kamp.
    * Det internationale samfund siger til Sri Lankas magthavere, at landet ikke må blive delt. Denne (meningsløse) erklæring udstedes ud fra en (misforstået) opfattelse af, at det kun er tamilernes væbnede kamp, der udgør et problem for Sri Lankas magthavere.
    * Sri Lankas magthavere er så korrupte, at de ikke ønsker at finde en løsning på konflikten.

Forhandlinger bliver en frase:
Når Sri Lankas magthavere går med til forhandlinger, er det ikke fordi der er et ønske om at finde en løsning på konflikten. Så ville deres 'bestræbelser' ikke have varet 50 år. Tamilernes væbnede kamp har kun varet ca. 30 år. Hvis der vitterligt var et ønske om at opnå fred, ville Sri Lankas magthavere have overholdt de indgåede aftaler med tamilske politikere.
 
Sri Lankas magthavere er så korrupte, at de slet ikke ønsker at finde en løsning på konflikten. Oplysninger om korruptionsskandaler/ magtmisbrug i landet fremkommer dagligt. Sri Lankas magthavere tjener gode penge på krigen.
Forhandlinger og kommissioner (der undersøger adskillige overgreb mod civilbefolkningen) har aldrig givet noget ønskværdigt resultat. Det er en narresut for det internationale samfund. Det internationale samfund lader sig narre.
 
Det er vigtigt, at det internationale samfund forstår konfliktens kerne og narresutten. Derefter skal der stilles ændrede krav til Sri Lankas regering. Det internationale samfund har nøglen til løsningen. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.