SLA har invaderet tamilske områder

Hvad er SLMM's mission på Sri Lanka? – spørger tamilere
 19.09.2006

Sri Lankas præsident har erklæret, at Sri Lankas hær (SLA) har erobret et LTTE kontrolleret område. Dermed har han erkendt, at Sri Lanka bryder våbenhvilen. SLMM er fuldstændig tavse. Tamilere over hele verden er rasende over Sri Lankas åbenbare overtrædelse af våbenhvilen og SLMM's totale tavshed.
 
Sri Lanka har gennemført flere angreb på LTTE stillinger og civile mål i LTTE kontrollerede områder. Angrebene er målrettede og præcise. Derfor er tamilerne både i ind- og udland begyndt at mistænke SLMM for at have haft indflydelse på Sri Lankas viden om LTTE's strategiske områder. Denne mistanke beror på følgende:
 
·   SLMM har altid beskyldt LTTE for angreb på civile uden at have nogen beviser for beskyldningerne.
·   SLMM har været/ er tavse, når Sri Lankas regeringshær åbenlyst har foretaget angreb på civile tamilere.
·   SLMM kritiserer LTTE for brud på våbenhvilen, hvis der sker angreb på Sri Lankas soldater, MENS de er tavse, når Sri Lankas regeringshær angriber LTTE.
·   Under våbenhvilen blev tamilske parlamentarikere, journalister og fremtrædende tamilere (intellektuelle) myrdet, mens SLMM forholdt sig tavse.
·   Mens SLMM så på det, blev katolske præster kidnappet af Sri Lankas hær. SLMM er stadig tavse.
·   Mens LTTE's overtrædelser fremgår af SLMM's hjemmeside, forties f.eks. Sri Lankas bombeangreb på et børnehjem, hvor der dræbtes 51 piger. Det mangler, til trods for, at SLMM var tilstede lige efter bombeangrebet. Sri Lankas regering havde indrømmet overgrebet, og SLMM havde givet interviews til medierne.
·  Sri Lankas bomber falder, efter SLMM's udsagn, ret præcist (uanset om der er tale om LTTE stillinger og/ eller civile mål), skønt det ikke altid er  tilfældet.
 
SLMM forholder sig tavse, når det gælder staten Sri Lankas åbenlyse overgreb mod civile tamilere. Derimod fremkommer SLMM med beskyldninger mod tamilernes modstandsbevægelse ud fra meget usikre forudsætninger. Det får mange tamilere til at nære mistanke til SLMM's opgaver og hensigter som observatører.
 
Tamilerne troede på SLMM's uvildighed i starten, men nu er de begyndt at sætte spørgsmålstegn ved nødvendigheden af SLMM's tilstedeværelse i de tamilske områder, da SLMM nærmest virker som Sri Lankas (måske militærets) forlængede arm.
 
Det er muligvis SLMM-lederens dårlige samvittighed, der fik ham til at sige sandheden om overgrebet mod hjælpearbejderne. På den måde kunne han føle, at han i det mindste talte sandhed én gang.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.