17 hjælpearbejdere dræbt – FN trækker sig ud af Sri Lanka.

D. 04. august blev 17 hjælpe-arbejdere fra en fransk NGO-organisation, ' Action Contre la Faim' or ACF likvideret af singalesisk militær i Muttur i Trincomalee. SLMM har undersøgt episoden og bekræftet, at det er det singalesiske militær, der står bag likvideringen af hjælpe-arbejderne. Denne meddelelse fra SLMM har vakt harme i den Sri Lankanske regering.

Som konsekvenser af det singalesiske militærs henrettelser, dødstrusler og blokering af hjælpearbejdet i kriseramte områder har FN organisationer truet med at trække sig ud af Sri Lanka.
Det er ikke første gang, at singalesisk militær likviderer humanitære hjælpearbejdere. D. 03. juni i år kidnappede og dræbte militser, som samarbejder med Sri Lankas efterretningstjeneste, 7 medarbejdere fra TRO ('Tamilsk Rehabiliterings Organisation' i Sri Lanka).
Mod til ytring:

Tidligere havde NGO'er forholdt sig tavse, muligvis fordi der var tale om medarbejdere fra lokale NGO'er der døde. Dengang var der få internationale organisationer, der havde samlet mod til at udtrykke sig klart. NGO'er, som lokal befolkningen normalt betragter som 'neutrale', har i flere tilfælde lukket øjnene for overgreb, hvor der var tydelige beviser for det singalesiske militærs overgreb mod civilbefolkningen.
 Tamilerne sukker efter NGO'ernes reaktioner, når der sker overgreb, såvel mod hjælpearbejdere som civilbefolkningen. 

Nye målgrupper valgt:
Sri Lankas regeringshær har valgt kristne (katolske) præster som nye ofre for deres overgreb. Sri Lankas militær har d. 29. august i år kidnappet en katolsk præst, Jim Brown, og hans ledsager, Venseslos Vincent Vimalthas (i Allaipiddy på Jaffna halvøen).

Sri Lankas regering og militæret anser deres hjælpsomhed mod internt fordrevne flygtninge under kampe mellem tamilernes modstandsbevægelse (LTTE) og Sri Lankas militær for en forbrydelse. Det internationale samfund skal tvinge Sri Lankas regering til at overholde menneskerettighederne.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.